Dirigent

JurriaanJurriaan Grootes studeerde Muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht en koordirectie aan de conservatoria van Hilversum en Amsterdam. Tevens volgde hij masterclasses bij Daniel Reuss, Hans van den Hombergh, Jos van Veldhoven, Ton Koopman, Peter Kooy e.a. en cursussen zoals de Kurt Thomas Cursus en de muziektheater-cursus van het SNK (Kunstfactor).In 2001 dirigeerde hij op het slotconcert van een internationale Masterclass door Marcus Creed.

Hij dirigeert momenteel de COV NW-Veluwe te Harderwijk, kamerkoor BonTon te Utrecht, Vocal Vision te Zeist, het Vrouwenkamerkoor Driebergen e.o, de popkoren en het Hartkoor van het Utrechts Centrum voor de Kunsten en het RIVM-koor Chantez.

Daarnaast arrangeert hij koormuziek en muziektheaterwerken, is hij docent bij de stichting Buitenkunst en organiseert hij workshops, waaronder de Utrechtse Zangzondagen.

Als zanger treedt hij incidenteel solistisch op in klassieke werken; met de Nederlandse Bachvereniging en met Cappella Amsterdam zong hij op diverse concerten en CD-opnames.

 

Reacties gesloten