Workshop CVT van Claudia Copier

Tijdens ons laatste repetitieweekend werden wij bijgeschaafd in onze CVT technieken door Claudia Copier. Onvoorstelbaar wat je met een ochtend kan bereiken met het toepassen van een andere techniek, en wat dat doet met een nummer! CVT staat voor Complete Vocal Technique. Het bijbehorende vocabulaire is ‘neutral’, ‘curbing’, ‘overdrive’ en ‘edge’.

Van de website van Claudia CopierComplete Vocal Technique (CVT of Complete Zangtechniek in het Nederlands) is een zangmethode ontwikkeld door de Deense zangpedagoge Cathrine Sadolin. Zij ontdekte een fundamenteel systeem voor het gebruik van de stem. Vanaf de jaren tachtig deed zij onderzoek naar alle vormen van stemgebruik en bedacht een eigen terminologie en visuele weergave voor haar ontdekkingen op zanggebied. Met CVT krijg je als het ware een gereedschapskistje waarmee je aan je stem kunt werken, op een hele praktische duidelijke en leuke manier.

Nou, dat hebben we gemerkt, het was de moeite waard! Uitleg zangtechniek

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten.