Coaching en workshops

Drumworkshop

Vocal Vision heeft jaarlijks een repetitieweekend. Dit jaar (2022) hadden we daarbij een zeer ritmische, oorverdovende en leerzame slagwerkworkshop. We hebben het hele weekend met meer ritme gerepeteerd!

Workshop CVT van Claudia Copier

Tijdens ons repetitieweekend in 2020 werden wij bijgeschaafd in onze CVT technieken door Claudia Copier. Onvoorstelbaar wat je met een ochtend kan bereiken met het toepassen van een andere techniek, en wat dat doet met een nummer! CVT staat voor Complete Vocal Technique. Het bijbehorende vocabulaire is ‘neutral’, ‘curbing’, ‘overdrive’ en ‘edge’.

Van de website van Claudia CopierComplete Vocal Technique (CVT of Complete Zangtechniek in het Nederlands) is een zangmethode ontwikkeld door de Deense zangpedagoge Cathrine Sadolin. Zij ontdekte een fundamenteel systeem voor het gebruik van de stem. Vanaf de jaren tachtig deed zij onderzoek naar alle vormen van stemgebruik en bedacht een eigen terminologie en visuele weergave voor haar ontdekkingen op zanggebied. Met CVT krijg je als het ware een gereedschapskistje waarmee je aan je stem kunt werken, op een hele praktische duidelijke en leuke manier.

Nou, dat hebben we gemerkt, het was de moeite waard! 


Workshop Teambuilding, Teaminspiratie, Teamdrive, Teampassie door Mariska van Veenen

Marisca 1

Wat een geweldige ervaring! Teambuilding, Teaminspiratie, Teamdrive, Teampassie, teveel om op te noemen. Dank aan Mariska van Veenen voor een geweldige workshop op ons Koorweekend! Heel bijzonder wat ze wist los te maken in onze groep!


Geweldige koorcoaching door Lana Wolf

2016 koorweekend Lana Wolf

Tijdens het studieweekend heeft Lana Wolf ons geholpen om bij een paar songs de puntjes op de ‘i’ te zetten. Met veel energie en kennis heeft ze verschillende stemfuncties met ons geoefend. Deze konden we onder andere toepassen op “Butterfly” wat nu nog beter uit te verf zal komen op het podium tijdens onze optredens.


Panda van Proosdij (choreografie)

Panda van Proosdij heeft haar opleiding gevolgd aan de Rotterdamse Dansacademie. Daarbij heeft ze verschillende theatercursussen gevolgd o.a. in New-York, Wiesbaden en Azzano (Italië).

Als docent/workshopleider is Panda betrokken bij diverse Europese festivals van o.a. Europa Cantat (Mainz-2006, Utrecht-2009, Bonn-2008 +2010, Pärnu/Estland-2011) en van het AMJ (Wolfenbüttel-2007).

Tevens is Panda werkzaam als gastdocent bij Codarts Rotterdam afdeling Muziektheater en Docent Muziek en als regisseur/choreograaf verbonden aan musicalvereniging Sempre Sereno.

Reacties zijn gesloten.